top of page

ΣΥΝΤΑΓΕΣ CRESCO

BBQ ΦΤΕΡΟΥΓΕΣ

ΟΡΕΚΤΙΚΑ             ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΑ            ΣΑΛΑΤΕΣ

ΥΛΙΚΑ

120gr Αλεύρι

5gr Πάπρικα

5gr Αλάτι

10τεμ Φτερούγες

Ηλιέλαιο

200ml Cresco BBQ Sauce

Χρόνος
Εκτέλεσης
45 λεπτά
Μερίδα/ες
2-3
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1
2
3

Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε μαζί το αλεύρι, πάπρικα, και το αλάτι. Τοποθετήστε φτερούγες κοτόπουλου σε ένα μεγάλο μη πορώδες γυάλινο πιάτο ή μπολ και πασπαλίζουμε μίγμα αλευριού από πάνω τους μέχρι να είναι ομοιόμορφα επιχρισμένα. Καλύψτε το πιάτο ή μπολ και το βάζετε στο ψυγείο για 60 έως 90 λεπτά.

Ζεστάνετε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι σε 375 βαθμούς Φ (190 βαθμοί Γ). Το λάδι πρέπει να είναι ίσα-ίσα για να καλύψει τα φτερά εντελώς, μια ίντσα ή τόσο βαθιά.

Τηγανίζουμε επικάλυψη φτερά σε καυτό λάδι για 10 έως 15 λεπτά, ή έως ότου τα μέρη της φτερά αρχίζουν να μαυρίζουν. Αφαιρέστε από τη θερμότητα, τον τόπο φτερά σε μπολ σερβιρίσματος, Cresco σάλτσα μπάρμπεκιου. Σερβίρισμα.

bottom of page